top of page

Jeugd EHBO

Al meer dan 25 jaar verzorgt EHBO Clinge de cursus ‘Jeugd EHBO’ op de basisschool speciaal voor leerlingen uit groep acht. De kinderen worden op deze manier al op vroege leeftijd betrokken bij het welzijn van de bewoners in ons dorp.

 

Gedurende een half jaar wordt er één middag in de week EHBO les gegeven. Tijdens deze lessen wordt er ingegaan op wat je kan doen bij bijvoorbeeld een ongevalssituatie en vooral ook wat je moet laten. Zo leren de kinderen onder andere wat voor hulpmiddelen er allemaal zijn, wat je moet doen als iemand niet meer ademt en hoe verwondingen of breuken behandeld kunnen worden.

 

Op een interactieve manier wordt er aan de slag gegaan met zowel de theorie als de praktijk. Er wordt gebruik gemaakt van een boek en een werkboek met opdrachten over de stof. Tijdens de praktijk kan een van onze lotusslachtoffers aanwezig zijn om een mogelijk ongevalsslachtoffer zo echt mogelijk uit te beelden en zo de les te ondersteunen. Ook nodigen wij gastsprekers uit om dieper op een bepaald onderwerp in te gaan, zoals een dokter.

 

De cursus wordt afgesloten met een examen, waarbij de theorie en de praktijk worden getoetst. De kinderen worden hierop uitgebreid voorbereid en begeleid. Na de cursus 'Jeugd EHBO' is het mogelijk om een vervolgcursus te doen. Tijdens deze cursus wordt er dieper op de al geleerde stof ingegaan en komen er nieuwe onderwerpen aan bod, zoals reanimatie.

 

Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of het secretariaat.

bottom of page