top of page

Nieuwsoverzicht 2016

Jeugd EHBO

06-11-2016

Ook dit jaar verzorgt EHBO-vereniging Clinge de Jeugd EHBO cursus voor groep zeven en acht van de basisschool. Dit doen we inmiddels al meer dan 25 jaar! De kinderen worden op deze manier al op vroege leeftijd betrokken bij het welzijn van de bewoners in ons dorp. Mede met de opbrengst van de collecte kunnen wij deze activiteiten financieren. Meer informatie over de jeugdopleiding is te vinden bij het kopje 'Jeugd EHBO' in het menu.

Nieuwe Richtlijnen

15-09-2016

Vanaf september zijn de nieuwe richtlijnen / eindtermen van het Oranje Kruis van toepassing. Dit houdt in dat de nodige vernieuwingen zijn doorgevoerd. Met de komst van de 27e druk van het Oranje Kruisboekje gaan we een nieuwe weg inslaan. Meer informatie hierover is te vinden in het menu bij het kopje ‘Nieuwe Richtlijnen'.

Nieuwe EHBO Cursus gaat van start!

08-09-2016

‘U wilt toch ook snel kunnen handelen als er onverwacht iets gebeurt?’

 

EHBO-vereniging Clinge organiseert samen met EHBO Graauw, Hulst, St. Jansteen en Nieuw-Namen een nieuwe EHBO-cursus, inclusief Verbandleer, Eerste Hulp aan Kinderen, AED bedienen en Reanimeren. Deze zal starten op woensdagavond 16 november. Meer informatie over het volgen van een ehbo cursus is te vinden bij het kopje ‘EHBO cursus’ in het menu.

Huis-aan-huis Collecte

23-10-2016

In de week van 17 oktober tot en met 23 oktober vond de jaarlijkse huis-aan-huis collecte plaats van onze EHBO-vereniging. Hartelijk dank voor uw gulle gift! De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van verbandmiddelen en ehbo-materialen.

AED Herhalingslessen

18-08-2016

De AED herhalingslessen worden verzorgd in het voorjaar en najaar. De datums voor het najaar zijn bekend en toegevoegd aan de website. Meer informatie hierover is te vinden bij het kopje 'AED' in het menu.

EHBO Seizoen 2016 - 2017

18-08-2016

Na een welverdiende vakantie gaat eind september het nieuwe EHBO seizoen van start, waarbij de nieuwe richtlijnen / eindtermen van het Oranje Kruis van toepassing zijn. Het lesschema is bekend en toegevoegd op de website. Meer informatie hierover is te vinden bij het kopje ‘EHBO Herhalingslessen' in het menu.

Lotusslachtoffer

03-06-2016

Op zaterdag 04 juni heeft Daniël de Loos het examen voor lotusslachtoffer met een positief resultaat afgesloten. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! Onze vereniging beschikt nu over twee gecertificeerde lotusslachtoffers. 

Jeugd EHBO

10-04-2016

Maandag 11 april was een spannende dag voor de leerlingen van groep acht van de basisschool. Die ochtend hadden ze namelijk EHBO examen jeugd A. Gedurende een half jaar hebben de leerlingen iedere week vol enthousiasme EHBO les gevolgd en bij het examen konden ze laten zien wat ze geleerd hadden. En met succes... Alle veertien leerlingen zijn geslaagd! Van harte gefeliciteerd!

AED Herhalingslessen

29-02-2016

De AED herhalingslessen worden verzorgd in het voorjaar en najaar. Meer informatie hierover is te vinden bij het kopje ‘AED' in het menu.

Hart Veilig Wonen

31-01-2016

In 2015 is het project 'Hart Veilig Wonen' gestart in de gemeente Hulst. Inwoners konden zich aanmelden voor een gratis cursus reanimeren die twee cursusdagen (middag of avond) zal omvatten van circa twee uur. Gemeente Hulst heeft in totaal 206 aanmeldingen ontvangen. Begin 2016 worden de uitnodigingen verstuurd, waarbij u zelf kan aangeven in welke woonkern en op welke datums u de reanimatiecursus wilt volgen. De eerste lessen in Clinge worden ingepland vanaf maandag 15 februari 2016. Meer informatie hierover is te vinden bij het kopje ‘AED', 'AED Project gemeente Hulst' in het menu.

 

Nieuwjaarswensen

31-12-2015

Het bestuur van EHBO Clinge wenst alle leden, afdelingen en connecties een voorspoedig en gezond 2016!

Please reload

bottom of page